perjantai 12. heinäkuuta 2013

Kesäquestausta ja kiltoja

Kesän tullen internet hiljenee. Mörpeissä sen huomaa helposti kun killat kuihtuvat ja jopa kuolevat kesän tultua. Joka vuosi sama juttu. Se, joka etsii itselleen vakituista kotikiltaa onkin jännän äärellä kesäisin. Kesä on itseasiassa paras aika killanetsijöille, sillä jos löytyy kesähelteilläkin aktiivinen kilta, on hyvin todennäköistä, että sama kilta hyrrää vielä talvellakin. Kesäisin ei kannata kuitenkaan olla turhan nirso kiltojen suhteen, sillä vain ns. zerg-killat pystyvät tarjoamaan satoja jäseniä online samaan aikaan. Ja ne ovatkin niitä hiljaisimpia kiltoja. Eli jos kaipaa pientä, tiivistä kiltaa ja vihreää chattia, kannattaa katsella niitä muutaman kymmenen hengen kiltoja, joissa on edes yksi ihminen melkein aina online mihin tahansa vuorokauden aikaan. Se lupaa hyvää syksylle ja pysyvää kotia.

Kiltaa kannattaa etsiä myös pelin ulkopuolisista väylistä. Ingame guildfinder on siitä huono, että se järjestyy listauksen mukaan (tai mahdollisesti jopa perustamisen mukaan), eli aktiiviset killat saattavat löytyä satoja ja taas satoja kiltoja jo selattua. Eikä ole mitään takeita mikä kilta on vielä elossa ja mikä ei, mutta hyvä vihje on jäsenmäärä. Lvl25 kilta jossa on vain kourallinen jäseniä on mahdollisesti jo kuollut ja taas kaikki killat joissa on vain yksi jäsen on hyvä sivuuttaa suoraan. Ellei kilta sitten ole vasta aloittanut ja jostain syystä tarjoa juuri sitä, mitä ollaan etsimässä. Hyvä killanetsimisvinkki on myös whisperata jollekin killassa olevalle henkilölle ja kysyä aluksi jotain muuta kuin jäsenyyttä. Vastauksen sävy voi kertoa paljon killassa olevista tyypeistä, joten rohkeasti vaan kuiskailemaan!

Kesän hyvä puoli on tietenkin se, että kun pelissä on hiljaista, siitä on helpompi irtautua tekemään muuta. Minä tykkään kokkailla kesäisin, koska torilta saa vaikka mitä ihanaa. Ajattelinkin tässä antaa pari ruokavinkkiä, jos niiden avulla selviäisi vaikka syksyn pimeisiin iltoihin kun kaverit tulee takaisin pelaamaan. Ensinnäkin perunat on kesäisin aivan must juttu. Kesäpotut ei vaadi paljoa vaivaa ja multaisenakin ostetut on helppo pestä. Suosittelen pesuhanskoja, koska niillä pääsee helpommin puhdistamaan pienet koloset ja on ystävällisempiä ranteille kuin harjat. Keitettyjen perunoiden kanssa voi tarjoilla lohta tai jauhelihakastiketta.

Itse tykkään tehdä kermaista jauhelihakastiketta sipulin kanssa. Maustan jauhelihan paistuessa soijalla, lihaliemikuutiolla ja kolalla. Kyllä kyllä, luit oikein. Kolaa laitan jauhelihakastikkeeseen. Kuulostaa ihmeelliseltä? Kokeile niin et ihmettele enää. Muutamaa ruokalusikallista enempää ei kuitenkaan kannata laittaa tai kastikkeesta tulee liian makea ja syömäkelvoton. Kikka kolan käytössä on myös se, ettei se saa olla "liian hapokasta" eli hetken seisonut kokis tai pepsi on parempi. Lihaliemikuutiot valkkaan yleensä luomupuolelta, sillä Reformin lihaliemikuutiot ovat pehmeitä, joten sekoittuu hyvin pienemmälläkin nesteellä ja on aika paljon paremman makuisia myös. Lohen kanssa voi tarjoilla kermaviilikastiketta, eli kermaviiliä johon laittaa yrttisuolaa ja tilliä. Molempia reilulla kädellä. Soossin kannattaa antaa maustua jääkaapissa jonkun tovin ennen tarjoilua.

Jälkiruoaksi kelpaa kesäisin vaikka vesimeloni, mutta parastahan Suomen kesässä on mantsikat. Mantsikoista kannattaa valita torin versio ja luomu, jos mahdollista. Kaupan mantsikat on vähän liian kirpeitä ainakin minun makuuni, mutta menee hyvin jäätelön kanssa. Jätskinä suosittelen laktoositonta vaniljaa, koska se on hitusen makeampaa kuin tavallinen kermajäätelö.

Vuodenaika on myös hyvä mitä ihmeellisimmille projekteille pelissä. Varsinkin questiachievementit on viihdyttävää tekemistä, koska ne ovat yksinään puuhastelua suurimmalta osin. Itse otin taas työkse loremasterin ja Feralaksen viimeiset questit kun saan tehtyä, on vanha maailma koluttu. Yritin kerran aiemminkin, mutta Outland on vain ihan mahdoton jaksaa questata läpi. Onneksi aloitin silloin siitä. Pakko se on silti uskoa, että josko tällä kerralla sitä jaksaisikin. Toivottakaa onnea!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti