tiistai 8. tammikuuta 2013

Starter

Jos on tarvetta kokeilla WoWia ilman ostamista, on aina parempi vaihtoehto luoda itselleen ilmainen starter-account, kuin kokeilla kaverin accountia. Starterina saat oman ilmaisen tilin, jonka voi myöhemmin päivittää ostettuun versioon niin tahtoessaan. Kaverin tilillä olevat hahmot jäävät aina kaverille pelattavaksi, ellei halua maksaa 20€ per hahmosiirto.

Starter on nimensä mukainen, eli sillä pääsee alkuun. Se on kuitenkin ilmainen syystä, eli sisältää rajoituksia joista osan on tarkoitus estää väärinkäyttöä kuten esim. kullanmyyntiä. Listasin tähän ne rajoitukset, jotka muistan koskevan starteria:

- level cap 20 jolloin questeista saatava expa on rahaa tästä lähin
- ei voi käyttää AH:ia
- ei voi liittyä kiltaan tai perustaa sellaista
- ei RealID:tä
- saychat rajoitus huomattavasti korkeampi levelisiin hahmoihin (tämä on roolipelaajille kiusallista, kun ei välttämättä näe toisen puhetta) Huom! Tätä tietoa ei mainosteta WoWin omilla sivuilla, mutta testattu juttu. Levelväli oli muistaakseni 20, eli lvl40 ei voi lukea starterin saychattia
- whisper rajoitettu vain niihin, jotka ovat lisänneet starterystävänsä kaverilistalle
- starter ei voi perustaa partya
- ei trade-ominaisuutta, eli ei postiakaan
- rahaa voi olla maksimissaan 10 kultaa
- ei globaalikanavien käyttöä

Mutta:
- vapaa pelaus levelille 20
- ei talent, skill, tai muita sellasia rajoituksia
- kaikki hahmot ja hahmoluokat kokeiltavissa, mitkä peruspelissäkin (ei siis viimeistä lisäosaa, tällä hetkellä koskee siis vain munkkeja)
- dungeonit ja bg:t käytettävissä (myös random-ominaisuus instoissa)
- ratsastus, ja rahan cap niin korkealla, että voi ostaa mountinkin
- hahmot säilyvät päivitettäessä maksettuun versioon

Bg:ssa joutuu lvl24 twinkki brackettiin, joka saattaa olla masentavaa. Mutta toisaalta yleensähän PvP voitetaan taidolla, ei levelillä ja voi starterkin twinkata itsensä miten parhaiten pystyy. Olen kuullut huutoa siitä, että tämä pelin ominaisuus olisi jotenkin epäreilu, siis että starterhahmo joutuu neljä leveliä korkeampien kanssa bg:iin. Oma mielipidehän on se, että tottakai pelintekijät suosii maksavia pelaajia. Minkä takia ilmaiseksi pelaavilla olisi joku oma brackettinsä, kun teknisestihän he ovat vain lukittaneet expansa lvl20 valitessaan maksamattomuuden. WoWihan maksaa nykyään n. 15€ ja sisältää peruspelin ja kaksi ensimmäistä lisäosaa (Burning Crusade ja Wrath of the Lich King) sekä kuukauden peliaikaa. Levelcap on tällöin 80, joten saa aika pienellä rahalla paljon pelattavaa. Ainoastaan Cata ja MoP pitää ostaa erikseen. Ja tietenkin lisää peliaikaa, mutta sitä saa noin 10€/kk jos ostaa peliaikakorttinsa Verkkokauppa.comin kautta.

Lisätietoa täällä.

Sitten vaan kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti