torstai 11. lokakuuta 2012

Pimeän kuun markkinoiden aikaan

Huomaan tulevani kokoajan entistä huolestuneemmaksi maailman menosta ja etenkin Suomen tilanteesta. Tiedän sen kiinnittyvän tuleviin vaaleihin, mutta en voi ajatella, että asiat joita nyt nostetaan esiin, olisi jotenkin vähempiarvoisia vain ajankohtansa takia.

Varsinkin nämä kaksi tekstiä ovat kiinnittäneet huomioni: päiväkodista ja oikeudesta, vaikka monia muitakin internetin syövereissä on pyörinyt. Facebook on siitä masentava paikka, että jos jaksaa klikutella niitä tylsemmännäkösiä linkkejä, saattaa joutua oikeasti ajattelemaan asioita. Tietohan tunnetusti lisää tuskaa.

Makkaralla on aina kaksi päätä ja niin on yhteiskunnallisilla asioillakin: salaliittoteorioitsijat. Kolmas pää tässä Fukushima-makkarassa on tietenkin valtion virallinen tiedotus. Muistakaa, hyvät ihmiset, että mitä tahansa luette, niin ottakaa ne ruusunpunaiset silmälasit nenältä ja laittakaa ne synkän harmaat lasit tilalle. Olkaa kriittisiä ja ajatelkaa itse. Kuinka hulluilta salaliittoteoriat välillä vaikuttavat, ei tarkoita sitä etteikö niissä olisi ainakin osa totuutta ja se, että viralliset puhelinlangat vaikuttavat rehellisiltä, ei tarkoita sitä, etteikö jonkun etuutta ajeta siinä. Kysymys kuuluukin; onko se sinun etusi, lapsesi etu tai ikääntyvän vanhempasi etu?

Loppukevennykseksi haluan linkata tämän, koska ei kaiken tarvitse aina olla niin vakavaa. Samalla kun sitten tulevaisuudessa juotte dinosauruksista fossiileita tekevästä mukista ja katsotten Night at the Museumia, voitte miettiä onko ok näyttää lapsille suunnatuissa elokuvissa historiaa ja sen muinaisia henkilöitä nykypäivänä ymmärrettävinä. Voisin kuvitella, että emme voisi ymmärtää ihmisiä ja heidän yhteiskuntaa sadan vuoden takaa, saati sitten sitä aiempia.

Mikäs loppukevennys tuo muka oli! Pahoittelut siitä. Ilmeisesti ilmassa on liian raskaita ajatuksia ollakseen lopussa tai edes kevyitä.

Toivotan silti hauskaa Darkmoon fairea kaikille tasapuollisesti!

PS. jotta varmasti saan syytteen kansankiihottamisesta (voiko sellaisen saada, jos kansa eli kukaan ei lue sitä kiihottamista?) tässä motivoiva kappale Killswitch Engagelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti